Îți cunoști scopul?

Avatar photo

”Are viața mea un scop? Dacă da, care e acela? De ce sunt pe Pământ? Ce mă satisface în viață? De ce nu mă plac ceilalți?”

Sunt întrebări cu care ne confruntăm pentru că trăim într-o eră a oamenilor pragmatici și tot ce facem trebuie să aibă o utilitate și un scop. Într-adevăr, e necesar să știm direcția în care viața noastră se îndreaptă și spre ce țintim, care sunt abilitățile și care sunt aspirațiile noastre. Suntem copleșiți de cei care au o viață perfectă și trăiesc într-o aură pozitivă.

Să revenim puțin cu picioarele pe pământ și să ne apropiem de Cer. Sunt câteva adevăruri de care ar trebui să ținem cont atunci când căutăm răspunsuri.

TOTUL începe cu Dumnezeu – El este Creatorul. Realizezi? Cel care a proiectat întregul Univers ne-a creat și pe noi. El s-a gândit la toate detaliile tale! Ești o persoană unică (vezi amprenta ta). În Psalmul 139 este descris felul în care am fost concepuți de o minte divină, astfel suntem cunoscuți, făpturi minunate și țesute ca o broderie (NTR). Ești o creație prețioasă, bărbat sau femeie, aparținând lui Dumnezeu.

Tu NU ești un ACCIDENT – După cum spune Cuvântul lui Dumnezeu, tu contezi. Nimeni nu ar pune atâta pasiune și atenție să creeze ceva, dacă nu i-ar putea oferi un scop. Gândește-te la ceasornicarul la care mergi atunci când ceasul îți este defect. Apelezi la el pentru că ai încredere că e un expert, fiindcă el a făcut ceasul. Oare atunci când ai o problemă cu tine însuți, la cine ar trebui să apelezi? La Cel care te-a creat? Nu ai un defect mai mare decât abilitatea lui Dumnezeu de a te repara.

DE CĂTRE CINE îți este CONDUSĂ viața? – Mulți sunt conduși de frică, de resentimente, de mânie, de materialism, de aprobarea celorlalți. Fără Dumnezeu viața nu are scop, și fără scop viața nu are sens. În Ieremia 29:11 găsim aceste cuvinte: ‘Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.’ Ce promisiune!

Atunci când îți vei cunoaște scopurile, îți vei putea focaliza viața, și vei trăi cu mai multă motivație. Umblarea în acord cu voia lui Dumnezeu te va pregăti pentru veșnicie.

Nu uita, ai un scop pe care îl vei găsi doar în Dumnezeu, pentru că doar prin El avem siguranță, semnificație și pace.

Ne poți găsi și în Social Media

Abonează-te, urmărește-ne și fi în tot timpul la curent cu ultimele noutăți